Ligging & omgeving

Westkapelle, Walcheren, Zeeland

Op nog geen 500 meter loopafstand bevindt u zich op het strand. Ook dat hoort bij de luxe die u kunt verwachten van een verblijf bij Hotel Kaap West. Het hotel bevindt zich in het rustige gedeelte van Westkapelle zodat u echt kunt genieten van de mooie omgeving. Bent u meer het type dat van drukte, reuring en gezelligheid houdt dan zit u ook goed bij ons, want u zit op 1,5 kilometer afstand van het gezellige centrum van Westkapelle waar u diverse restaurants aantreft.

Het kustdorp Westkapelle wordt gekenmerkt door haar twee unieke vuurtorens. In de zomer worden er veel activiteiten georganiseerd en ’s winters vindt u hier alle rust en ruimte. Steeds meer toeristen weten hun weg naar deze parel aan de kust te vinden. In het dorp treft u een divers aanbod bestaande uit horecagelegenheden aan. Aan de zuidkust vindt u schone en uitgestrekte stranden die doorlopen tot en met de maritieme stad Vlissingen. Door de zuidelijke ligging van de stranden wordt deze kuststrook de Zeeuwse Riviera genoemd. Westkapelle is gelegen tussen de toeristische badplaatsen Zoutelande en Domburg. Vindt u het leuk om tijdens uw verblijf in Zeeland een city-trip te organiseren, dan raden wij de culturele hoofdstad Middelburg aan.

Westkapelle vormt hiermee de ideale plaats voor een fijne en ontspannen vakantie aan de Zeeuwse kust. Het dorp ligt op Walcheren, het westelijk deel van midden Zeeland. De Walcherse stranden bieden uitzicht op zeeschepen die vlak langs de kust varen.

Nergens in Nederland schijnt de zon zo vaak en lang als op Walcheren én overal op dit voormalige eiland bent u binnen 15 minuten aan het water. Het gebied wordt tegen de zee beschermd door hoge duinen die alleen bij Westkapelle worden onderbroken door een brede zeedijk.

Openbaar Vervoer

Het dichtstbijzijnde treinstation is gelegen in Middelburg. De actuele dienstregeling voor de trein vind u op www.ns.nl. Vanaf het station pakt u makkelijk en snel de bus naar Westkapelle, waar u uitstapt in de Joossesweg. Voor de actuele dienstregelingen kijkt u op www.connexxion.nl. Ook kunt u er voor kiezen vanaf het station met de NS-Zonetaxi naar Kaap West te komen, deze brengt u tot aan de voordeur. Een rit met de NS-Zonetaxi boekt u tot 30 minuten voor aanvang eenvoudig via de NS-app of op www.nszonetaxi.nl.